Festivals

FESTIVAL DRANOUTER

Festival Dranouter is een gemoedelijk en gezinsvriendelijk muziekfeest, in één van de mooiste landschappen die ons land rijk is. Namelijk Dranouter. De muzikale slogan van het festival luidt ‘Festival Of New Traditions’. Met deze duidelijke keuze voor folk en roots nemen we een unieke positie in binnen het festivallandschap. Elk jaar is er een gevarieerde line-up met internationale en Belgische acts.

logo Festival Dranouter

Meer info: www.festivaldranouter.be

LIONS BAD FESTIVAL

'Lions BAD, belevingsfestival voor iedereen' is een evenement van Dranoeter vzw met ondersteuning van Lions Club International en Vondels (dagcentrum De Pelgrim). De eerste editie van Lions BAD Festival vond plaats op 22 april 2010, onder de naam 'BAD Festival'. Het strand en de dijk van De Panne vormden een ideale locatie voor Lions BAD Festival, dat georganiseerd werd met steun van Toerisme De Panne.

Met dit evenement werkt Dranoeter vzw verder rond de inclusie- en participatiegedachte. Lions BAD Festival onderscheidt zich door de vele workshops, concerten op maat van de doelgroep. Voor de uitwerking van de workshops werkt Dranoeter vzw samen met West-Vlaamse secundaire -en hogescholen. Zo staat dit evenement voor hen gelijk aan een onvergetelijke stage-ervaring!

In 2020 kondigde Dranoeter vzw een nieuwe samenwerking aan. Lions BAD Festival zou vanaf 2020 plaatsvinden op een nieuwe locatie, Expo Roeselare, met de steun van de stad Roeselare. De editie van 2020 werd omwille van de coronacrisis verplaatst naar donderdag 29 april 2021. Aangezien een live editie in april 2021 niet mogelijk is, biedt de organisatie een alternatief aan. Wie uitkijkt naar een show vol muziek, kan gratis via zijn computer genieten van de online Bubbel Editie van Lions BAD Festival op donderdag 29 april 2021. Lees hier meer over Lions BAD Festival, de Bubbel Editie.

 

Lions BAD Festival

Meer info: www.lionsbadfestival.be

 

 

 

 

FESTIVAL AAN ZEE

Festival aan Zee is een evenement van Dranoeter vzw in samenwerking met Toerisme De Panne. Festival aan Zee vindt plaats tijdens het laatste weekend van april. Het strand en de zeedijk zorgen voor een prachtig kader en een instant zomergevoel tijdens dit bruisend, interactief en muzikaal lentefestival.

logo festival aan zee

Meer info: www.festivalaanzee.be